Lets back it up a bit

Ud af tornadoens øje kommer klarhed. Design manual og styleguide står på agendaen, før de øvrige produkter skal fastsættes.

De forgangne 5 uger har været kaotiske, grænsende til fjollede. Derfor har jeg valgt at træde ud af tornadoens øje, og forsøge at redde hvad der reddes kan.

For at etablere en fælles visuel stil har jeg indkøbt magasiner der passer Embacco Lightings målgruppe. Bo Bedre, Rum, Arkitekten, Mad og Bolig m.fl. Studiet efterlader et flot men for mig personligt ret koldt og stilrent koncept. Flere reklamer og indslag bearbejder læserens behov for at hævde sig selv og skabe misundelse men også jagten er efter et stressfrit og roligt hjem. Heri ligger en syrlig ironi, min arbejdsgiver taget i betragtning.

Jeg ved dog også, at Lise Nørgaard ønsker at blande en smule humor ind i det stilrene univers. Lidt men godt. Et lille pift, uden at det håner hendes målgruppe. På samme måde ønsker hun et univers med lidt mere farve, en hvad de mange blade tilbyder.

Derfor har jeg begivet mig ud i at udarbejde 3 bud på en designmanual, der understøtter hendes virksomhed, uden at blive opslugt af dens arrogante stil. I bekendtskabskredsen har jeg samtidig 4 venner, der i høj grad værdsætter BoBedre stilen, som jeg kan benytte til kvalitativ feedback.

Udover den nærmeste bekendtskabskreds, har jeg iværksat en større research af boligstylister, og bloggere inden for samme, samt er ved at forberede et opslag til Arkitektskolen for indretningsestylister i håb om at kunne tage ind på skolen og interviewe en række af de studerende.

Dagens store spørgsmål er : Hvad kommer først, hønen eller ægget?

Betragter jeg dig mange veje, der enten allerede fører til Embacco, eller er planlagt som kilde for besøgende, er det umuligt ikke at spørge:

  • Er hjemmesiden overhovedet klar til trafik fra disse kilder?
  • Vil BoBedre læsenere synes godt nok om hjemmesiden, til at handle eller samle inspiration dér? 
  • Vil bloggere, pressen eller vloggere overhovedet linke til en producent af lamper, hvis hjemmeside er mere rodet end deres egen? Betragt f.eks. Sonoma Sevens blog og sammenhold den med Embacco.dk – det duer bare ikke!

Min hypotese er helt entydige: Den visuelle stil og designlinje skal grundlægges i et webdesign, før jeg vil føre nye gæster ind på embacco.dk. Moodboards og mockups i morgen, fredag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *